Marieke Goes vertelt over het afgelopen Gezinsweekend:

Wetenschap en geloof….vaak wordt gesteld dat het niet samen kan gaan. Maar is dat eigenlijk wel waar? Door corona heeft het even geduurd, maar na bijna 2 jaar konden we op het 20ste gezinsweekend dan toch met dit thema aan de slag. Op zoek naar de waarheid!

Pastoor Rohling gaf even een spoed- cursus christelijke filosofie op vrijdagavond. Wie is de mens en hoe krijgt zo’n mensbeeld vorm?

Pastoor Achten nam de ouders de volgende ochtend mee in de geschiedenis van de Kerk. We hebben onder andere gesproken over de zogenoemde stelling van Yaki Duhem. Dat groep blauw en paars (de twee groepen tieners van het weekend) ook een hoop wetenschappelijke vragen hadden bleek tijdens het middageten toen ze zich langzaam rond de tafel van pastoor Achten verzamelden. Nog niet alle vragen waren na het toetje beantwoord… reden genoeg voor een vervolg!

De kindergroepen deden zelf kleine natuurwetenschappelijke onderzoekjes, hoorden over het verschil (of juist niet) tussen schepping en oerknal en gingen aan de slag met verhalen uit de Bijbel. En of je kunt geloven en tegelijk een goede wetenschapper zijn. De ouders konden met de lezing van Carlo Beenakker (natuurkundige) ook eens ‘out-of-the-box’ nadenken over die vraag.

Bijzonder was dat bisschop Smeets tijdens het weekend kort op bezoek kwam! Bij de gezelschapsspelletjes en bij het voetballen heeft hij met diverse gezinnen een praatje gemaakt. Dat was een mooie verrassing!

Het komende gezinsweekend in Steyl is van 23 t/m 25 september 2022!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie